halwa telinga

Monday, November 15, 2010

raya

assalamualaikum WBT..

esok, seperti yg saya pernah cakap sebelum ni, adalah hari raya aidiladha. mesir awal sehari dari MAlaysia.

kullu sanah wa entum toyyibiin.

untuk sahabat di tanah air yg bakal menghadapi exam selepas raya ni, robbuna yusahhil! kamu berdua boleh buat. ja dan mariana...selamat berhari raya di bumi USM=) jangan sedih2 naa. orang di sini lagi sedih sepatutnya. tapi, takde lah sedih sangat tahun ni, sebab ni dah kali ke-4 sambut raya haji di bumi barakah ini. alhamdulillah

asalnya plan untuk ke Cairo. tp, entah dapat entah tidak...sebab tiket sampai sekarang belum beli. al-wajibatu aktharu minal auqaat...T.T. sabaq naa hanun. takde rezeki nak balik 'kampung' kot tahun ni.

dan petang tadi, selamat sudah menghantar tuan haji Othman dan isteri, yg kami panggil abuya dan ibu. minta maaf sebab sampai ke asrama saja kami dapat hantar. tak dapat ikut sama ke airport Cairo. terkilan~ semoga jumpa lagi,insyaAllah.

kami satu rumah sedang bersiap untuk hari raya esok! masak sama2. kalau nak tahu, inilah tahun pertama kami beraya bersama satu rumah. biasanya sentiasa tak cukup korum. ada je salah sorg dr kami yang beraya di tempat lain.

semoga kita semua dapat mengahayati sepenuhnya erti pengorbanan di bulan Zulhijjah ini.

sekali lagi, kullu sanah wa entum toyyibiin.

EID MUBARAK

2 comments:

kucIngbUnge said...

wa enti toyyibah..inshaAllah.

epy eid!=)

ukht iza li said...

salam...

syukran ye syimah...

insyaAllah...