halwa telinga

Saturday, January 8, 2011

untuk ukhti

assalamualaikum WBT...

alhamdulillah, masih bernafas sehingga tarikh 8 hb 1 ni.

tarikh ini sudah lama saya tak take note. tarikh lahir seorang sahabat nun jauh di tanah air sana.

sudah cukup 10 tahun kami berpisah. tapi, Allah temukan kami sekali lagi walaupun sekadar di alam maya. =).

masih segar lagi dalam ingatan saya, dia lah yang lahir paling awal dalam kalangan kami satu kelas. 8 januari 1988. sampaikan dia suruh kami yang lahir lambat ni panggil dia kakak.


ukhti, hari tu...ukhti ada tanya,

"syimah, apa benda masa kat sekolah dulu yang syimah paling ingat?"

"ntah lah. banyak je sebenarnya..."

"apa?"

saya tak dapat bagitau kan?

entahlah....saya pun tak tahu apa yang saya ingat. tapi, saya rindu sangat dengan kehidupan kanak-kanak kat sekolah dulu. sangat. saya rindu kawan2 saya. kisah kita semua. tapi, untuk menyatakan part mana satu, susah. tapi, part yang ukhti nak dipanggil 'kakak' tu memang saya sangat2 ingat. sebab saya antara yang refused tuk panggil macam tu. ~

ukhti, selamat hari lahir. semoga umur yang dikurniakan oleh Allah digunakan hanya untuk ibadah kepadaNya. semoga kembara hidup mu dicucuri rahmat Allah. kasih sayang Allah, siapa yang tidak mendambakannya,kan? syurga itu ganjaran untuk hambaNya. tapi, kita sebagai hamba, apa yang penting adalah kita dapat berjumpa Allah dalam keadaan sebaik-baik , secantik-cantik, seelok-elok hamba. amiiin.

semoga menjadi wanita solehah.doakan saya sekuat Ja.



akhir sekali, mungkin ini je la hadiah untuk ukhti. rasanya tak pernah saya bagi hadiah kan sepanjang perkenalan kita dari darjah 4 kan? entry yang kurang menarik ini juga jadi hadiah. :D

salam dari kejauhan. doakan saya di sini.

kak ja (sekali ni je saya panggil dengan panggilan ni tau;p), saya rindu untuk bertemu kamu. semoga ada rezeki nanti ye. ^^

Allah Ma'aki fi kullil waqt.

2 comments:

ukht iza li said...

salam buat sahabatku,

Ya Allah... terharu sangat...

lucu sangat bila teringat kenangan zaman kanak2 dulu... kelakar sangat... tergelak sorang-sorang... mengada-ngada sungguh saya ye... nak jadi kakak...

ameen(untuk doamu)...semoga Allah perkenankan... Semoga doa itu di aminkan oleh malaikat untukmu jua..

hehe... akhirnya... kak ja ye...tak pela... merasa juga walau sekali... hehe... lucu la syimah ni...

sahabatku... syukran jazilan... di atas hadiah ni, sangat berharga buat saya... tapi hadiah yang paling berharga syimah pernah bagi adalah hadiah persahabatan... semoga diredhai Allah...

saya juga rindu sangat2 pada syimah... lama dah cuba jejaki balik... syukur, Allah pertemukan juga walaupun di alam maya...


haa...kan dah nangis dah...huhu...

jazakillah ya ukhti...

tuan rumah said...

alamak! jangan la nangis..:D

semoga ada rezeki tuk jumpa nnt...amiin