halwa telinga

Tuesday, June 15, 2010

sigh~..huh!



assalamualaikum WBT...

"sungguh, manusia diciptakan suka mengeluh. apabila dia ditimpa kesusahan dia berkeluh kesah. apabila mendapat kebaikan harta dia menjadi kikir.kecuali orang yg melaksanakan solat. mereka yang tetap setia melakukan solatnya" al- Ma'arij ayat 19-23


entah kenapa, diri ni setiap kali ditimpa masalah, rasa down....pasti akan teringatkan ayat ni. kenapa? sebab diri ni terasa nak mengeluh sepuas-puasnya. keluh kesah....jangan berkeluh kesah lah!

Allah tak kan membebani hambanya melainkan apa yang dia mampu. kalau ditimpa ujian, maknanya kita mampu untuk hadapi ujian tu. Ya Allah berilah kekuatan...~

hmm...kenapa? syimah rasa down ke?....the answer is, biase la time2 nak exam final ni...sedikit masalah dirasakan sebesar gunung (",)...


mata terasa penat menatap PPT yang akan dipresent lusa. from 60 slides, now it's 52...puas edit sana sini..letak gambar sana sini...at last, tak banyak yang berkurang. bersedialah anda2 semua untuk rasa boring. saya yang tengok slide tu pun rasa pening2 lalat. Musca domestica, sarcophaga...(mula mengarut dah)..mata penat. otak penat. fikir situasi present kat depan nanti...
( now i'm going to sigh again).

esok, section 2 n 3 akan membentangkan hasil kerja mereka. kita tengok dulu apa komen prof2 sekalian. then, boleh atur langkah untuk presentation sendiri nanti.

takpe2...semua benda ada kali pertama...~

doakan kami nak exam final=)

..tubnaa ilallah~

...Allahu Musta'an......

2 comments:

Syubli Al abyad said...

chaiyok2 syimah.sy pun kena present jugop.gano taw bley jd " bertuah " mase ngundi td.huhu~

tuan rumah said...

hahaha...kn sy kate dh, memg la kite x pnah dpt lucky draw...tp undi tu bkn lucky draw...so kite dua2 dpt laaa....wuhhuuhhu

caiyyok!