halwa telinga

Saturday, July 23, 2011

hari ni penutup

assalamualaikum wbt...

alhamdulillah, hari ni satu hari lagi hari telah berlalu. bila sudah masuk waktu maghrib, buat saya termenung seketika. bermanfaat kah hari ini..?

tak tahu lah kenapa risau sangat dengan exam final kali ni. mungkin kerana paper OnG? maklumlah, subjek favourite...sayang kalau ada masalah. saya takut akan kecewa. na'udzubillah!

insyaAllah...tugas sekarang berusaha sehabis boleh.

'Aku adalah mengikut sangkaan hambaKu' itu janji Allah dalam sebuah hadis Qudsi.

jadi bersangka baik lah dengan Allah. percaya dengan janji-janjiNya. dan Dia tidak pernah memungkiri janji.

Ustazah Syaima' selalu keluarkan satu dalil yang katanya Allah swt akan beri ganjaran mengikut apa yang diusahakan. kalau banyak usaha, besar lah ganjarannya. kalau sedikit, kecil lah ganjarannya. tapi, saya pun tak dapat tangkap macam mana bunyi ayat yang sebenar. kalau ada yang tahu...mungkin boleh bagi pencerahan=).

**

alhamdulillah, hari ni Smart Circle terakhir untuk semester ni berjaya diadakan. tahun depan...entah siapa lah akan jadi mentor kami. Kak Syu dah nak graduate...

dan hari ni ulangtahun kelahiran 2 orang sahabat saya. Hasmah yang sweet ^^ dan dia yang paling dekat dengan saya cik Sarah Suraya Zaman. sama2 meraikan mereka berdua tadi.

semoga kamu berdua sentiasa dirahmati Allah swt. semoga segala yang Allah berikan adalah yang terbaik untuk dunia dan akhiratmu.


lagu ni macam tengah sedih pun ada. tapi, itu lah hakikat persahabatan. ada naik turunnya. ada senang, ada susah.


apa2 pun, terima kasih sudi menjadi sahabat dan teman saya. semoga bersahabat hingga ke syurgaNya. amiin. semoga najah imtihan kali ni.

***

*update blog takkan cuti walaupun tengah study leave...malah makin menjadi-jadi pula nak menulis. aiyook @ @

3 comments:

hasmah's said...

terima kasih syimah=)

moga satu sc lagi tahun depan,ntah kenapa dlm2 ramai org-kita rasa lagi best ngan syimah..ngee.

takpe update blog kejap2,takkan nak baca buku 24hours =)
robbuna yusahhil untuk imtihan- i know u can.gambatte!

*hugs*
sweet eh..heheheh^_^

tuan rumah said...

^^. rasa best ngn saya? heee~*blushing*
ntah, Allah dh tautkan hati kita kot. :D

hasmah mmg sweet pon. n makin berseri skrg..hehe.

robbuna yusahhil hasmah ^^V

kucIngbUnge said...

sy x bersedia utk berpisah dgn kak syu lg..wuwuwu (TT)